Damernas info.möte-24

Onsdagen den 6 mars var det dags för det årliga informations mötet som Damkommittén brukar hålla inför golf säsongen. 34 damer var på plats. Ordförande Karin P hälsade alla välkomna och innan själva mötet serverades en härlig middag som bestod av stekt kyckling med pressad potatis och dragon sås. Till kaffet fick vi fastlagsbullar. Tack till vår fantastiska restaurang 19-hålet.

Karin öppnade mötet med att berätta om Skåneserien och om hur Beddinge placerat sig i de olika kategorierna 2023. Bäst spelade kat.3 som kom på en andra plats. De fick ett diplom och en golfboll från golfförbundet i pris. Inga prispengar delas ut numera vilket är lite tråkigt.

Tävlingsprogrammet i år börjar för kat.1  den 8 maj på The National, Bara. Kat.2 den 7 maj på Eslövs GK, kat.3  den 16 maj på Örestad GK och Foursome den 23 maj på Ystad GK. De damer som var intresserade av att spela i Skåneserien skrev upp sig på mötet men det finns fortfarande möjlighet att vara med. I vårt info.blad finns kontaktpersonernas telefon nr.

Nytt för i år angående Utbytesgolfen är att vi numera ska betala greenfee 200:- + anmälnings avgift vilken varierar lite bland den andra 5 klubbarna. Beddinge har sin tävling den 1 aug. Tävlingen i fjor blev väldigt lyckad, 68 damer hade anmält sig och det var ett digert prisbord. Vi hoppas på samma uppslutning i år.

23 klubbar har anmält att de ska ha Nationell Dam Dag i år. Beddinge är först ut söndagen den 12 maj där vi ser framemot att många av våra damer ställer upp.

Karin berättade om Birdie tävlingen som Carita N håller i. Nytt för i år är att den är indelad i 3 klasser. Den kostar 100:- och sträcker sig från 28 mars-26 sept.

Matchspelet har vi i år också som Helena S har hand om. Mer information kommer upp på anslagstavlan.

Tävlingsprogrammet för oss damer presenterades.

Gäller torsdagar där första tävlingen ” Påskbrevet” började den 28 mars.

De damer som vill ställa upp och hålla i en tävling skrev upp sig så hela programmet blev fullt vilket är jätteroligt. Många olika och trevliga tävlingsformer blir det i år så kom och spela.

Godispokalen spelas den 11 september på Abbekås. Nytt för i år är att endast 15 damer från respektive klubb får anmäla sig. Där får vi också betala greenfee på 200:- + 60:-anmälningsavgift.

Ewa F info. om Golf & Boule som vi fortsätter spela en fredag en gång i månaden.

Inger N kommer att hålla i Boule turneringen i år också. Mer info. kommer på anslagstavlan.

Petra P berättade att i år blir det ingen golf utflykt med övernattning utan en dags tur

”UT I DET BLÅ” till hemlig golfbana den 5 september. Vi kommer att åka buss dit.

Samling på golfklubben. Pris per person vet vi inte riktigt ännu utan det blir baserat  på hur många som anmäler sig. Intresselista sitter på anslagstavlan så häng gärna med.

Mer information kommer längre fram.

Vi kunde inte dela ut Informationsbladet som vi brukar på mötet eftersom alla datum inte var klara från andra klubbar och Skånes golfförbund. Nu finns de att hämta på klubben. Sitter i en plastficka på anslagstavlan och i receptionen.

Kvällen avslutades med en klurig rebus som Ewa F fixat. Vinnare blev Berit L och Ulla A.

Damkommittén tackade för visat intresse och önskade alla ett bra golf år och att vi får se många fler damer ställa upp på alla våra roliga tävlingar.

 

Karin   Ewa   Petra   Cecilia

Läs gärna mer om programmet 2024 nedan.

Golfprogram-Damer-2024